مقالات نرم‌ افزارهای صنایع

رموز موفقیت برای یک مهندس صنایع

رمزهای موفقیت در مهندسی صنایع

امروزه فاکتورهای مختلفی برای موفقیت در بازار کار نیاز می باشد. تا بتوان در این رقابت تنگاتنگ خوش درخشید و گوی سبقت را از دیگران ربود. اگر مهندس صنایع هستید بدانید که تنها با در دست داشتن یک برگه کاغذ به نام مدرک تحصیلی نه تنها  هیچ کس به شما کار در خور شخصیت و مهارت شما را نخواهد داد، چه بسا هیچ کاری پیدا نمی کنید.

چه کنیم

یک مهندس صنایع موفق به خوبی می داند امروزه دانش صرف دانشگاهی در بازار به شدت تخصصی و پروژه محور مهندسی صنایع کمک چندانی به وی نمی کند. بلکه بهره گیری از نرم افزا رهای روز دنیا و ابزار های مدرن کمکی راهی برای اثبات برتری در بین رقبای دیگر می باشد. علاوه بر آموزش و یادگیری مهارت هایی مثل زبان انگلیسی، کاربری کامپیوتر، اینترنت و حتی نرم افزارهای بسته آفیس و یا نرم افزار های حرفه ایی تر  مانند spss، اتوکد، یک مهندس صنایع جویای موفقیت باید به شدت به دنبال یادگیری مهارت های تخصصی رشته خود مانند استانداردهای کنترل و مدیریت پروژه، اصول کنترل پروژه و نرم افزار های تخصصی همچون MS-Project ،Primavera ،PMbok و ده ها نرم افزار و مهارت دیگر باشد.

نرم افزارهای مهم مهندسی صنابع

برخی از مهم ترین نرم افزار های مهندسی صنایع

نرم افزار های رشته مهندسی صنایع

مهندسی صنایع بر پایه تسلط بر علوم مختلف همچون توابع ریاضی، فیزیک، روابط اجتماعی و تجزیه و تحلیل بنا شده است. با توجه به گستردگی این بخش از مهندسی نرم افزارهای گسترده ایی در حیطه ی عملکرد مهندسین صنایع جهت بهبود روند کاریشان قرار دارد. اما همه این نرم افزار ها در دسته هایی قرار میگیرند. که در ذیل به آنها اشاره شده است:

  1. نرم افزار های شبیه سازی
  2. نرم افزارهای مدیریت مالی
  3. نرم افزار های تصمیم گیری
  4. نرم افزارهای کنترل تولید و موجودی
  5. نرم افزار های مدیریت پایگاه داده ها
  6. نرم افزار های طرح ریزی و اقتصادسنجی
  7. نرم افزارهای تحقیق در عملیات و بهینه سازی
  8. نرم افزارهای برنامه ریزی و کنترل پروژه
  9. نرم افزارهای طراحی و تحلیل سیستم
  10. نرم افزارهای آمار و ریاضیات

مهندسین صنایع از چه نرم افزارهایی بیشتر استفاده می کنند

در اینجا کوشیده ایم از میان تعداد بیشماری از نرم افزار ها که در دسته بندی بالا جای می گیرند شماری از پرکاربردترین نرم افزارهای صنایع را به شما معرفی کنیم از جمله:

  • نرم افزار محبوب مایکروسافت آفیس اکسل Microsoft Office Excel: همانطور که همگی می دانیم نرم افزار اکسل محصول شرکت مایکروسافت می باشد و قابلیت رسم نمودار، جدول، حل توابع ریاضی هر چند دشوار و حتی کدنویسی که به آن ماکرونویسی گفته میشود را داراست. اکسل بخش تجزیه و تحلیل و حل مسائل ریاضی مهندسین صنایع را پوشش می دهد.
  • نرم افزار SPSS: حتی اگر با این نرم افزار کار نکرده باشید حتما شنیده اید که یک نرم افزار آماری مربوط به تجزیه و تحلیل های اجتماعی است. که افراد بسیاری در زمینه های شغلی مختلف از آن بهره می جویند همچون: شرکت های نقشه برداری، بازاریابان.
  • نرم افزار Comfar Expert: نرم افزار کامفار محصول سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل متحد می باشد و در قسمت اقتصاد مهندسی استفاده می شود مانند: امکان سنجی و طرح‌های توجیه فنی و اقتصادی، شبیه‌سازی و تحلیل فرآیندهای مالی.
  • نرم افزار Gams: نرم افزار Gams بسیار کارا و قوی می باشد. از آن جهت این نرم افزار در پرکاربردترین نرم افزارهای مهندسی جای می گیرد که در زمینه تحقیق در عملیات بهترین نرم افزار کمکی مهندسین صنایع است.
  • نرم افزار اتوکد AutoCAD: اتوکد نرم افزاری محصول اتودسک نامی آشنا در معماری است. قابلیت کار در محیط دو بعدی و سه بعدی برای کاربر وجود دارد.
  • نرم افزار Lindo: یک مهندس صنایع در مسائل بهینه سازی خود نیازمند این نرم افزار بوده که قابلیت حل مسائل تحقیق در عملیات را داشته و مسائل خطی در مدت زمان بسیار کوتاه با سرعت بالا حل میکند.
  • نرم افزار Primavera:  جهت مدیریت پرتفولیوی پروژه به کار گرفته می شوند.
  • نرم افزار Expert choice: ویژگی های این نرم افزار عبارتند از: تعیین ترجیحات و اولویت‌ها و محاسبه وزن نهایی،  قابلیت تحلیل حساسیت تصمیم‌گیری نسبت به تغییرات در پارامترهای مساله. این نرم افزار بر اساس روش AHP تصمیم گیری های خود را انجام میدهد.
  • نرم افزار ALDEP: ویژگی های نرم افزار شامل: الگوريتم ايجاد كننده، مكانيزم كار تصادفي، وارد كردن تعداد طرح‌هايي كه در هر مرحله بايد استقرار يابد و طرح استقراري در هر مرحله می باشند.
  • نرم افزار Microsoft Project: جزء بسته آفیس می باشد و با در اختیار گذاشتن یک طرح بزرگ از پروژه مورد نظر امکان اجرا تمام جزئیات و اجرا افکار و نظریات در ذهن مهندسین صنایع را به آنها می دهد.
  • نرم افزار Microsoft Access: اکسس نیز جزء بسته مایکروسافت آفیس می باشد. در بخش پایگاه داده ها مورد استفاده قرار می گیرد.

مجتمع فنی تهران می کوشد با آموزش دوره های تخصصی مهندسین صنایع همچون دوره Ms-Project، برنامه ریزی و کنترل پروژه با استفاده از نرم افزار Oracle Primavera P6 و دوره SPSS I بتواند فارغ التحصیلان در رشته مهندسی صنایع را آماده ورود به بازار کار نماید.

جهت ملاحظه سرفصل دوره های آموزشی نرم افزار های صنایع در بخش آموزش صنایع بر روی اسم دوره کلیک نمایید.

مقالات مرتبط با نرم افزارهای صنایع

4 دیدگاه برای “رموز موفقیت برای یک مهندس صنایع

  1. Avatar سینا حیدری گفت:

    درود بر شما
    مقاله حاوی غلط املایی و علمی میباشد
    PMBOK یک نرم افزار نیست بلکه یک استاندارد برای کنترل و مدیریت پروژه هست.

    1. کارشناس آموزش کارشناس آموزش گفت:

      سلام خدمت شما با تشکر از اینکه وقت گذاشتید و مقاله رو مطالعه فرمودید.
      غلط املایی اصلاح شد و در مورد PMBOK هم باید بگم که کمی قبل تر در متن، هم به اصول کنترل پروژه اشاره شده و هم به نرم افزارهای کنترل پروژه که PMBOK هم به مورد اول اشاره داشته.

  2. Avatar پژمان گفت:

    سلام آیا این دوره ها همراه با مدرک هستن؟

    1. کارشناس آموزش کارشناس آموزش گفت:

      باسلام خدمت شما دوست گرامی
      درپایان دوره و پس از کسب نمره قبولی مدرک مجتمع فنی تهران به شما تعلق می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *