مقالات نرم‌ افزارهای صنایع

نرم افزار SPSS یک نرم افزار آماری

نرم افزار SPSS یک نرم افزار آماری

نرم افزار spss مخفف عبارت Statistical Package for the Social Sciences می باشد و به معنای یک نرم افزار آماری اجتماعی است. زیرا نسخه های اولیه این نرم افزار با تکیه بر کاربرد آمارها در علوم اجتماعی نوشته شده اند. اما امروز از این آمارها و تجزیه و تحلیل داده ها در زمینه های زیادی همچون آزمایشگاهی استفاده می شود.

تاریخچه نرم افزار Spss

نرم افزار spss حدود 34 سال قبل در 1984 توسط شرکت spss برای تحلیل داده های آماری در محیط doS طراحی شد تا اطلاعات و آمارهای خام را پردازش کند و کاربر را قادر به تصمیم گیری نماید. اما در سال های آتی این نرم افزار به یک نرم افزار بین المللی تبدیل شده است که علاوه بر تحلیل داده های خام ، آنها را به یک محصول پایا و زنده تبدیل می کند.

کاربرد های نرم افزار Spss

همانطور که قبلا اشاره شد این نرم افزار در ابتدای تولید به عنوان یک نرم افزار تجزیه و تحلیل آماری در زمینه اجتماعی مورد استفاده قرار گرفت.

آیا تاکنون از خود در زمینه تحلیل پرسشنامه هایی که از طریق افراد مختلف در اختیار شما قرار میگیرد فکر کرده اید؟ در نهایت این نرم افزار Spss است که داده های خام این ارزشیابی ها را مورد تحلیل و آماده تصمیم گیری میکند. قابلیت های این نرم افزار موجب به کارگیری آن توسط پژوهشگران بازار، پژوهشگران سلامت، شرکت های نقشه برداری و موسسات آماری شده است. نرم افزار Spss علاوه بر تحلیل آمارها مدیریت و مستندسازی داده ها را نیز برعهده دارد.

نرم افزار اس پی اس

نرم افزار آماری spss

آمار را می توان به دو صورت تحلیل نمود که عبارتند از:

  • آمار توصیفی: شیوه ایی برای خلاصه کردن مقادیر بزرگ
  • آمار استنباطی: در این روش از اطلاعات جمع آوری شده نتیجه ایی استنباط می شود.

موارد مورد توجه در انتخاب آزمون آماری

نرم افزار Spss به شما نخواهد گفت کدام آزمون آماری را انتخاب کنید این شما هستید که با در نظر گرفتن طرح مورد استفاده، تعداد متغیرهایی که دستکاری یا جمع آوری کرده اید، نوع داده های جمع آوری شده و آیا در داده ها به دنبال تفاوت هستید یا رابطه نوع آزمون آماری مناسب خود را تعیین خواهید کرد.

مراحل نرم افزار Spss

  1. اطلاعات خامی که جمع آوری شده باید ذخیره گردد و در یک پوشه قرار گیرد.
  2. تحلیل مورد نظر انتخاب گردد.
  3. گرفتن و وارسی خروجی

آماری که نرم افزار پایه شامل میشود عبارتند از:

  • آمار توصیفی: جدول‌بندی شطرنجی، بسامدها، توصیفات، کاوش، آمار توصیفی نسبی
  • آمار دومتغیری: میانه‌ها، آزمون تی، تحلیل پراکنش، همبستگی، آزمون‌های غیرپارامتری
  • پیش‌بینی برآمدهای عددی: برگشت خطی
  • پیش‌بینی برای تشخیص گروه‌ها: تحلیل عاملی، تحلیل خوشه‌ای، جداکننده

آموزش دوره Spss در مجتمع فنی تهران برای علاقه مندان به این نرم افزار به صورت جامع ارائه می شود. برای دیدن سرفصل های این دوره در قسمت دپارتمان  مهندسی  در بخش آموزش نرم افزار های صنایع بر روی عنوان دوره کلیک نمایید.

مقالات مرتبط با نرم افزار های صنایع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *