مقالات نرم افزارهای مکانیک

آشنایی با نرم افزارهای گروه مکانیک

نرم افزارهای مکانیک

برای آشنایی با نرم افزارهای گروه مکانیک ابتدا با شاخه های نرم افزاری این رشته آشنا می شویم. نرم افزار های مکانیک به سه شاخه اصلی دسته بندی می شوند که عبارتند از:

  1. طراحی به کمک رایانه (CAD)
  2. تحلیل به کمک رایانه (CAE)
  3. ساخت به کمک رایانه (CAM)

معرفی نرم افزارهای رشته مکانیک

برای سرعت بیشتر در محاسبات توانایی کار با نرم افزارها از الزامات ضروری برای مهندس مکانیک است. یک مهندس مکانیک می بایستی قادر باشد با آموختن نرم افزارهای لازم مهارت های خود را افزایش دهد. همچنین، به دلیل گسترده بودن رشته مکانیک، نرم افزارهای این رشته دارای زیر شاخه های گوناگونی است. در زیر معرفی اجمالی از شاخه های نرم افزاری گروه مکانیک ارائه شده است.

1. نرم افزارهای طراحی به کمک رایانه

CAD مخفف واژه Computer Aided Design است. مرحله ابتدایی برای ساخت قطعه، طراحی آن در رایانه می باشد که یا توسط کاربر به صورت طراحی سه بعدی توسط نرم افزارهای این گروه صورت می گیرد و یا به صورت اسکن سه بعدی قطعات.

مهم ترین نرم افزارهای این گروه عبارت اند از: Catia و Soliworks

تفاوت بین نرم افزار های Catia و Soliworks:

  • طراحی با استفاده از نرم افزار Solidworks در مقایسه با نرم افزار Catia راحت تر و سریعتر انجام می شود و پاسخگوی نیازهای یک مهندس طراح می باشد. ضمن اینکه راحت تر با نرم افزارهای دیگر ادغام می شود .
  • نرم افزار Catia، نرم افزار قوی تر و جامع تری نسبت Solidworks می باشد و کاربرد بیشتری در شرکت های ایرانی و خارجی دارد و دارای قابلیت طراحی سطوح و فرمول پذیری بهتر نسبت به نرم افزار Solidworks است.

2. نرم افزارهای تحلیل به کمک رایانه

CAE مخفف واژه Computer Aided Engineering است. در نرم افزارهای CAE تحلیل های استاتیکی، دینامیکی و حرارتی روی قطعات شبیه سازی شده در رایانه صورت می گیرد و عملکرد قطعه در توزیع تنش، تغییر مکان و دما مورد بررسی قرار می گیرد.

مهم ترین نرم افزار های این گروه عبارتند از: Abaqus ،Ansys

3. نرم افزارهای ساخت به کمک رایانه

CAM مخفف واژه Computer Aided Manufacturing است. روش ساخت در نرم افزارهای ساخت به کمک رایانه مورد بررسی قرار گرفته و کدهایی به نام G-Code به دستگاه CNC می فهماند که چه مراحلی را برای ماشین کاری باید طی کند.

از نرم افزار های این گروه می توان نرم افزار PowerMill را نام برد که یکی از قدیمی ترین و بی رقیب ترین نرم افزارهای این بخش است.

  • یکی از مهمترین بخش های علم مکانیک CFD ( شبیه سازی جریانات سیال با استفاده از حل معادلات حاکم بر جریان توسط روش های عددی) می باشد. نرم افزار های Fluent & Gambit به عنوان دو نرم افزار مکمل جزء نرم افزارهای این گروه محسوب می شوند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد برگزاری دوره های نرم افزاری رشته مکانیک مجتمع فنی تهران شعبه سید خندان نرم افزارهای SolidWorks و CATIA با ما تماس بگیرید.

مقالات مرتبط با مکانیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *