مقالات نرم‌ افزارهای صنایع

مزایا و معایب نرم افزار متلب

مزایا و معایب نرم افزار متلب

نرم افزار متلب (MATLAB) از ترکیب دو واژه Matrix ماتریس و Laboratory  آزمایشگاهی ایجاد شده است. این نام نشان میدهد نرم افزار متلب بر مینای ماتریس استوار است و تمام اطلاعات در آن به صورت ماتریس قرار میگیرند. ماتریس دارای سطر و ستون می باشد. برای مثال Matlab Software به صورت ماتریسی با یک سطر و دو ستون نمایش داده میشود. تعداد ستون ها به تعداد کاراکترها بستگی دارد.

قسمت های نرم افزار MATLAB

  • زبان متلب: این نرم افزار دارای سطح بالای ماتریس – آرایه ایی است و زبان برنامه نویسی شی گرا دارد و شما را قادر به نوشتن برنامه های ساده تا پیچیده میکند.
  • محیط نرم افزار: همان محیط کار با نرم افزار متلب همراه با امکاناتی جهت استفاده کاربر می باشد امکاناتی مانند مدیریت متغیر ها در محیط کار، رفع خطا و غیره.
  • کنترل گرافیک: سیستم گرافیکی نرم افزار متلب می باشد. که دارای دستورات سطح بالا و سطح پایین است. که امکان تجسم داده های دو بعدی، سه بعدی و انیمیشن را به شما میدهد و دستورات پایین این قابلیت را به شما میدهد تا ظاهر گرافیکی برنامه های خود را به صورت دلخواه طراحی کنید.
  • کتابخانه توابع ریاضی متلب: شامل یکسری توابع ساده تا پیچیده می باشد.
  • رابط برنامه های کاربردی متلب (API): کتابخانه ایی است که اجازه نوشتن برنامه های در تعامل متلب را صادر می کند .مانند: فرترن
نرم افزار متلب

محیط نرم افزار متلب

دلایل استفاده از نرم افزار متلب

هنگامی که شما از یک نرم افزار در فعالیت هایتان استفاده میکنید موارد زیادی را به منظور انتخاب آن در نظر میگیرید. نرم افزار متلب مزایای بسیاری دارد و کاربران فراوانی را به سوی خود جذب کرده است.

  • راحتی استفاده
  • استقلال بسته نرم افزاری
  • رسم مستق از دستگاه
  • واسط گرافیکی کاربر

معایب نرم افزار متلب

نرم افزار Mtlab  دو مشکل اساسی دارد:

  1. با توجه به اینکه زبان این نرم افزار به صورت مفسری است بنابراین سرعت اجرای آن در مقایسه با زبان های کامپایلری کمتر است. البته این مشکل قابل حل بوده است. این مشکل از طریق به کارگیری درست برنامه متلب و استفاده از کامپایلر برنامه قبل از توزیع کامپایلر نهایی قابل حل است.
  2. هزینه بالا، کپی نرم افزار متلب درمقایسه با نرم افزارهایی مانند فرترن بسیار گران است.

کاربردهای نرم افزار متلب چیست؟

همانطور که قبلا گفته شد. نرم افزار متلب جایگاه ویژه ایی در جهت محاسبات در مهندسی برق، مکانیک، پزشکی، ریاضیات و فیزیک دارد.

برخی از کاربرد های نرم افزار متلب عبارتند از:

  1. پردازش سیگنال و ارتباطات
  2. پردازش تصویر و ویدئو
  3. سیستم‌های کنترل
  4. تست و اندازه‌گیری
  5. مهندسی مالی
  6. محاسبات زیستی

نرم افزار متلب جهت محاسبات ماتریسی ، الگوریتم و توابع مورد استفاده قرار میگیرد با این وجود این نرم افزار آنچنان با سهولت این کار را انجام میدهد که موجب شده است هر کاربری از آن در تجزیه و تحلیل داده های خود استفاده کند. امکان ارتباط با دیگر زبان های برنامه نویسی موجب جذابیت هر چه بیشتر این نرم افزار نزد کاربران شده است. سرعت بالای نرم افزار ناشی از هسته مرکزی آن می باشد که با زبان سی نوشته شده است و رابطه گرافیکی آن به زبان جاوا می باشد.

مجتمع فنی تهران دوره برنامه نویسی با C و دوره جاوا را به صورت مفصل آموزش می دهد.

جذابیت بیشتر این نرم افزار در این است که علاوه بر داشتن توابع بسیار شما قادر هستید به عنوان یک برنامه نویس توابع جدید و موردنیاز خود را به آن اضافه کنید.

ما در این مقاله کوشش کردیم افقی کلی از دوره نرم افزار Matlab در اختیار علاقه مندان و کاربران این نرم افزار شگف انگیز قرار دهیم. شما میتوانید برای مشاهده سرفصل این دوره در دپارتمان فنی و مهندسی در بخش آموزش نرم افزارهای صنایع بر روی دوره کلیک نمایید.

مقالات مرتبط با صنایع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *