مقالات شبکه و سخت افزار

آشنایی با Windows 10

ویندوز 10

شرکت مایکروسافت پیشتاز در توسعه نرم افزار های کامپیوتری است. این شرکت در مسیر توسعه سیستم عامل ویندوز، از ویندوز 7 و سپس ویندور 8 و 8.1 در سال 2014 جدیدترین نسخه از سیستم عامل، یعنی ویندوز 10 را به بازار معرفی کرد و مدعی شد پس از این سیستم عامل نسخه جدیدی از آن را تولید نخواهد کرد.

ویندوز 10

شرکت مایکروسافت برای هر سیستم عامل خود رمزی را برمی گزیند. ویندوز 8.1 با رمز آبی Blue رونمایی شد و ویندوز 10 با اسم رمز آستانه/سرآغاز یا ترش هولد Threshold  به عنوان آخرین نسخه سیستم عامل شرکت مایکروسافت به بازار معرفی گردید. در 30 سپتامبر 2014 ویندوز 10 طی اجلاسی عمومی به کاربران معرفی گردید.

قائم مقام شرکت مایکروسافت بیان داشت:

ویندوز 10 ترکیبی از ویندوز 7 و 8 است. ویندوز 10 کاملترین پلتفرم شناخته شده تا به امروز است و در طیف وسیعی از تلفن های هوشمند تا تبلت ها و رایانه های شخصی به صورت یک پلتفرم واحد در دسترس است. در واقع می توان گفت با ظهور ویندوز 10، ویندوز دوباره متولد شد. دنیای کامپیوتر از ابزارهای مرتبط با اینترنت اشیاء بزرگ تا سرورهای غول پیکر با ویندوز 10 کار خواهند کرد. وسعت استفاده از ویندوز 10 به سیستم های 80 اینچی نیز می رسد.

منوی استارت ویندوز 10

منوی استارت ویندوز 10

مایکروسافت همواره به دنبال یکی کردن سیستم های عامل ویندوز شامل pro, RT و ویندوزفون بوده است و با ظهور ویندوز 10 مدعی شدند که ویندوز 10 نسخه بعدی ویندوزفون خواهد بود و این امر ادغام سیستم عامل ویندوز با سیستم عامل موبایل را خبر می داد. اما دیگر خبری از رابط کاربری دسکتاپ نبود.

ویژگی های ویندوز 10

ویندوز 10 دارای قابلیت هایی نسبت به سیستم عامل های قبلی است که عبارتند از:

  • منوی استارت: اگر نگاهی به منوی استارت در ویندوز 10 بیاندازیم مشاهده می کنیم این منو بسیار آشناست. جهت استفاده آسان کاربران این منو دوباره در ویندوز 10 گنجانده شده است.
  • قالب بندی بهتر صفحه: از دغدغه های کاربران استفاده و مشاهده همزمان چند برنامه می باشد. ویندوز 10 این امکان را به شما میدهد که جهار برنامه را به صورت همزمان مشاهد کنید در واقع صفحه به یک مربع تقسیم میشود. ویندوز 10 همچنین شما را از برنامه هایی که به صورت پنهانی باز هستند مطلع می کند.
  • تطبیق با رابط کاربری: ویژگی بسیار بارز این سیستم عامل آماده کردن محیط در حین استفاده از موس و کیبورد و هم صفحه لمسی. وقتی شما با موس و کیبورد در حال کار کردن هستید ویندوز 10 به صورت خودکار محیط و نرم افزارها را با آن ها تطبیق می دهد و در حین استفاده از صفحه لمسی محیط را با رابط کاربری متناسب می کند.
  • چندین میزکار یا Desktop: حتما شما هم با دسکتاپ شلوغ با چندین برنامه برخورد داشته اید و گاهی با خود فکر کرده اید ای کاش می توانستید همزمان با دوستانتان روی یک سیستم کار کنید. این سیستم عامل با ایجاد چند دسکتاپ این امکان را به شما میدهد تا با یک سویچ آسان بین این دسکتاپ ها حرکت کنید.
  • جست و جوی سریع تر: در این سیستم عامل File Explore به صورت هوشمند فایل هایی را که بیشتر استفاده می کنید در ردیف های اول جستجو قرار می دهد.
  • اضافه شدن دکمه کار: همانطور که قبلا اشاره شد شما امکان باز بودن 4 فایل را همزمان در ویندوز 10 را دارد. اما باید بتوانید براحتی بین این فایل ها حرکت کنید. در این سیستم عامل با اضافه شدن دکمه کار Alt+Tab این امکان فراهم شده است.
  • کلیدها و میانبرهای جدید: شما می توانید برای اجرای هر فرمان یک کلید میانبر داشته باشید و این امر از طریق خط فرمان برنامه ریزی ویندوز 10 مهیا می شود.
  • همه چیز در قالب یک پنجره: مایکروسافت قصد دارد در آینده برنامه هایی را که با رابط کاربری لمسی سازگار هستند به منوی دسکتاپ اضافه کند.

سیستم عامل ویندوز قدرتمندترین و در عین حال دارای پیچیدگی هایی نسبت به سیستم عامل های قبلی است که مایکروسافت معرفی کرده است.

دوره های کامپیوتر و شبکه مانند آموزش دوره Installing and Configuring Windows 10 در مجتمع فنی تهران به صورت جامع خدمت داوطلبان آموزش داده میشود. برای مشاهد سرفصل دوره ها می توانید در بخش دپارتمان شبکه و سخت افزار بر روی اسم دوره کلیک نمایید.

مقالات مرتبط با شبکه و سخت و افزار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *