مقالات حسابداری‎

اهمیت و کاربرد حسابداری صنعتی

اهمیت و کاربرد حسابداری صنعتی

حسابداری صنعتی از گرایش های جذاب و در عین حال بسیار دشوار علم حسابداری است. همانطور که از نام آن مشخص است این فن در بخش صنعت و تولید و خدمات بیشترین کاربرد را دارد. حسابداری صنعتی که به آن حسابداری بهای تمام شده نیز اطلاق می شود با محاسبه و ارزشیابی مربوط به تولید و خدمات این امکان را به مدیران در جهت تقلیل هزینه های مربوط به تولید و خدمات و دستیابی به بهترین بازده کاری با بهای تمام شده مناسب میدهد.

اهمیت حسابداری صنعتی

حسابداری صنعتی دست قدرتمند مدیران در جهت داشتن بهترین نتیجه می باشد. اگر مدیران برآورد درستی از میزان هزینه نهایی داشته باشند می توانند با تصمیم گیری ها دقیق و کارامد در پیشرفت روزافزون صنعت خود نقش داشته باشند. البته حسابداری صنعتی تنها معطوف به بخش های تولیدی، کارخانجات نمی شود برای مثال ادارات بیمه، بیمارستان ها، شرکت های حمل و نقل و غیره نیز از آن بهره می جویند.

برای مثال فکر کنید کارخانه ایی قصد افزایش محصول خود را دارد. حسابداری بهای تمام شده با تجزیه و تحلیل آمار هزینه ها این امکان را به مدیریت میدهد تا بهترین تصمیم را بگیرد. مدیریت با در نظر گرفتن هزینه های مربوط به عملکرد کارکنان دستمزد کارکنان را افزایش داده و ساعت کاری آن ها را بیشتر می کند. آیا ماشین آلات جدید باید خریداری کند یا اجاره ماشین آلات جدید بهتر است.

حسابداری صنعتی

حسابداری صنعتی

در بیمارستان ها هزینه های مربوط به نگهداری بیمار مانند مواد مصرفی، حقوق پزشک و پرسنل نیز از طریق این فن محاسبه می شود.

مجتمع فنی تهران مفتخر است دوره حسابداری صنعتی را برای دوستان علاقه مند به صورت مفصل با اساتید مجرب برگزار می کند.

روشهای حسابداری صنعتی

روشهای حسابداری صنعتی به 6 دسته تقسیم می شود:

  1. هزینه یابی جذبی
  2. هزینه یابی مستقیم
  3. هزینه یابی برآوردی یا تخمینی
  4. هزینه یابی سفارش کار
  5. هزینه یابی مراحل تولید یا مرحله ایی
  6. هزینه یابی استاندارد

حسابداری صنعتی جامع (FCA)

حسابداری صنعتی جامع وظیفه جمع آوری و ارائه اطلاعات مربوط به هزینه ها و درآمدها را برعهده دارد. اطلاعاتی که جهت تصمیم گیری بسیار مورد نیاز است.

مفاهیم کلیدی متمایز کننده حسابداری صنعتی از تکنیک های  استاندارد حسابداری:

  • حسابداری هزینه‌ها، نه فقط مخارج و پرداخت‌ها
  • حسابداری هزینه‌های پنهان و ظاهری
  • حسابداری هزینه‌های غیر مستقیم و سربارحسابداری مخارج گذشته و آینده
  • حسابداری هزینه‌ها بر طبق چرخه عمر محصول

مفاهیم و اصلاحات گزارشات حسابداری صنعتی

  1. هزینه یابی: به معنای محاسبه بهای تمام شده کالای ساخته شده و موجودی کالای در حال ساخت می باشد.
  2. کالای ساخته شده: کالای ساخته شده به کالایی اطلاق می شود که تمام مراحل تولید و ساخت را به صورت استاندارد به اتمام رسانده باشد.
  3. کالای در حال ساخت: کالای در حال ساخت به کالاهایی گفته می شود که هنوز تمام مراحل تولید و ساخت را به اتمام نرسانده اند و در بخشی از این مراحل قرار دارند.
  4. تولید: همانطور که می دانید تولید به معنای ایجاد یک ماده جدید از مواد اولیه خام می باشد. مواد اولیه ایی که طی مراحل تولید به ماده موردنظر جهت تولید تبدیل می شود. البته ماده تولید شده ممکن است ماده اولیه ایی برای تولید محصول دیگر باشد و طی فرآیند دیگری به کالای ساخته شده تبدیل شود.

مقایسه حسابداری مالی و حسابداری بهای تمام شده

حسابداری مالی و حسابداری بهای تمام شده ابزار های قدرتمند یک مدیر مالی در جهت مدیریت امور مالی و دستیابی به بهترین نتیجه می باشند.

حسابداری مالی در موسسات تولیدی وظیفه تهیه گزارشات مالی، سود و زیان، ترازنامه و صورت گردش وجوه نقد را به عهده دارد و گزارش مالی طی یک دوره مالی را ارائه میکند. اما حسابداری صنعتی علاوه بر تهیه گزارشات مالی اطلاعات دقیقتری از میران هزینه تمام شده در حین تولید، دستمزد کارکنان، ساعات انجام کار و سایر هزینه های مربوطه را بر عهده مدیران در جهت کنترل و برنامه ریزی می گذارد.

دوره حسابداری مالی خدماتی و دوره حسابداری بازرگانی در مجتمع فنی تهران نیز تدریس می گردد.

برای مشاهده سرفصل دوره حسابداری خدماتی، دوره حسابداری بازرگانی و دوره حسابداری صنعتی در قسمت دپارتمان حسابداری بر روی سرفصل کلیک نمایید.

مقالات مرتبط با حسابداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *