مقالات طراحی لباس

تکنیک های نقاشی روی پارچه

تکنیک های نقاشی روی پارچه

نقاشی یکی از گرایش های بسیار زیبای هنر می باشد که خود به تخصص های مختلفی تقسیم می شود. یکی از این گرایش ها نقاشی روی پارچه می باشد. چقدر لذت بخش است طرح دلخواه خود را با هر رنگی که مایل هستید روی پارچه دلخواهتان داشته باشید. علاوه بر این لباس های قدیمی خود را رنگی نو ببخشید.

نقاشی روی پارچه چگونه انجام می شود

وقتی صحبت از نقاشی روی لباس می کنیم شاید با خود فکر کنید این کار بسیار سخت می باشد و نیازمند این است که شما یک نقاش حرفه ایی باشید تا بتوانید طرحی زیبا بر روی لباس ایجاد کنید. اما این طور نیست همه ما تا حدودی از بچگی با نقاشی آشنا هستیم و قطعاٌ همگی قادر به رسم طرح های ساده خواهیم بود.

در این مسیر تکنیک ها و روش های مختلفی وجود دارند که شما را در رسیدن به طرح دلخواهتان یاری خواهند کرد. حتی رنگ های مختلفی نیز در رنگ آمیزی پارچه یا لباس مورد استفاده قرار می گیرد. شایان ذکر است جنس پارچه انتخابی برای این منظور نیز نقش بسیاری در نتیجه کار شما خواهد داشت.

نقاشی روی لباس به صورت دستی و کامپیوتری

نقاشی روی لباس به صورت دستی و کامپیوتری

با پیشرفت علم دیگر طراحی لباس تنها با دست انجام نمی شود. بلکه تکنولوژی نیز وارد این هنر شده و شما می توانید طرح ها ی خود را از طریق کامپیوتر پرینت گرفته و به روی لباس مورد نظرتان منتقل نمایید.

نکاتی که در نقاشی روی پارچه باید رعایت کنیم

هر حرفه و هنری دارای قوانینی می باشد که با رعایت آنها نتیجه بهتری خواهید داشت.

  • پارچه باید جاذب رنگ باشد. بنابراین پارچه هایی را که در شستشوی آنها از محافظ پارچه و مواد ضد چروک استفاده می شود مناسب نمی باشند.
  • پارچه باید با دست فایل شستشو باشد و لزوماٌ احتیاج به خشک شویی نداشته باشد.
  • پارچه و رنگ هر دو باید با یکدیگر سازگار باشد.
  • جنس پارچه خود را متناسب با نوع نقاشی خود انتخاب کنید. پارچه های با جنس محکم موجب می شوند نقاشی های شما واضح و صاف تر دیده شوند.
  • بهترین پارچه برای رنگ های آکرولیک پارچه های پنبه ای، پلی استر و جین هستند.

تکنیک های نقاشی روی پارچه

همانطور که قبلاٌ اشاره شد در هنر نقاشی روی پارچه تکنیکهای زیبایی وجود دارند که به شما کمک خواهند کرد از جمله:

  • رنگ افشانی
  • استنسیل
  • رنگ آمیزی پارچه با رنگ های پارچه و واکس های مخصوص

رنگ افشانی

تکنیک رنگ افشانی یک تکنیک بسیار مهیج و در عین حال سرگرم کننده می باشد. می توان این طور بیان داشت که طرحی که روی پارچه ایجاد خواهد شد تا حدودی تصادفی خواهد بود که این امر در افراد مبتدی به وضوح قابل رویت می باشد. اما با کسب مهارت و تسلط شما در پاشیدن رنگ ها شما قادر خواهید بود طرح مورد نظرتان را روی پارچه پیاده نمایید. وسیله موردنیاز شما یک قلموی بلند و محکم با برسی زبر و خشن است. که در شروع کار میتوان از یک مسواک استفاده نمود. جنس پارچه نیز در این روش اهمیت دارد. بهترین پارچه، پارچه چلوار و پنبه ایی می باشد که به خوبی رنگ را به خود جذب میکند. علاوه بر جنس پارچه انتخاب نوع رنگ نیز اهمیت دارد. رنگهایی که پایه ساخت آنها آب می باشد مانند رنگ ها ی آکرولیک و گواش بهترین انتخاب برای این تکنیک می باشد. اتوکشی در آخر کار موجب خواهد شد تا رنگ های شما به خوبی بر روی پارچه جذب شود.

استنسیل

این نوع رنگ آمیزی در مقایسه با رنگ آمیزی قبلی باثبات تر است و در عین حال ارزانتر. این تکنیک برای پارچه های نرم و صاف مناسب است و بهترین رنگ، رنگ های آکرولیک و پوستری می باشد. زیرا به سرعت خشک می شوند و از نظر ضخامت رنگی که به مهر استنسیل منتقل می شوند مناسب می باشند. به شما توصیه می کنیم برای این روش از پارچه های رنگ نشده استفاده نمایید و در صورت استفاده از پارچه های رنگی سعی کنید از رنگی استفاده کنید که پس از نقاشی روی پارچه طرح شما در رنگ زمینه گم نشود. یادآوری می کنیم اگر می خواهید حاشیه های پر زرق و برق داشته باشید این روش را حتماٌ امتحان نمایید.

رنگ آمیزی پارچه با رنگهای پارچه و واکس های مخصوص

 این روش شامل تکنیک شست و شو می باشد که به دو طریق انجام می شود:

  1.  شست و شوی پارچه های سبک: در شست و شوی پارچه های سبک مانند موسلین یا چلوا ابتدا آنها را در داخل رنگ خیس می کنند سپس پارچه از رنگ خارج کرد و می پیچانند تا رنگ و آب اضافی از آن خارج شود با این کار طرح هایی به صورت رگه بر روی پارچه ایجاد می شود که به صورت دائمی روی پارچه باقی خواهد ماند. در این روش برای محکم شدن پارچه از خمیر مخصوص یا آهار استفاده می شود.
  2.  در روش دوم از چسب کاغذ دیواری استفاده می شود که به موجب آن پارچه محکم و سفت می شود. بهترین پارچه مورد استفاده در این روش پارچه چلوار است و برای طراحی کوسن و پارچه مناسب می باشد. در این روش ابتدا پارچه را در جای مناسب پهن کرده و روی آن چسب کاغذ قرار میدهند سپس پارچه را با یک لایه چسب در رنگ قرار می دهند رنگ از طریق چسب جذب پارچه شده و در مرحله بعد پارچه را از رنگ خارج کرده و با وسایل خاص بر روی آن طرح ایجاد می کنند.

نقاشی و طراحی روی پارچه در عین سادگی می تواند بسیار پیچیده باشد. در این مقاله تنها گوشه کوچیکی از این هنر زیبا خدمت علاقه مندان  بیان شد.

مجتمع فنی تهران با آموزش دوره نقاشی روی پارچه با بهره گیری از اساتید حرفه ایی شما را به طور کامل و جامع با این هنر آشنا می کند.

برای اطلاع از سرفصل دوره نقاشی روی پارچه می توانید در قسمت آموزش عکاسی، گریم و طراحی لباس بر روی اسم دوره کلیک نمایید.

مقالات مرتبط با گرافیک عکاسی طراحی لباس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *